Kalau Suke Boleh Like ;)

Shout Here ! *wink*


ShoutMix chat widget

February 25, 2011

Cite Asma

Haloo dude n babes, berhabuk gile belog aku ini, lama xupdate kn? aigoo, layout aku pon da berubah sama skali, mcm xchantek da je :(


EH, korang ada ASMA atau LELAH tak ? Aku ada, actually aku ada penyakit ni sejak kecik lagi, sampai sekarang tak sembuh2 (T.T) macam2 da cara aku try, berubat cara moden n tradisional, mcm sume xberkesan pon. AIGOO AIGOO. Last time penyakit aku ni boleh dikira oke, tak de la serang waktu malam pastu sesak nafas mcm nak mati, tapi sekarang boleh dikatakan almost everyday aku kena amik Inhaler, ubat yg leh redakan sakit aku. Kandungan ubat ni leh wat mulut jadi pecah2, ulser la. Mmg sakit, pedih, sbb kadang kala ada ulser bawah lidah, korang leh bayangkan betapa seksanya aku masa nak kumur amik wuduk, pastu time makan,. Pergghh. Pedih, tapi sabar aje la sbb tu aje cara yg leh wat aku bernafas dengan selesa. Satu lagi, org yg ada sakit mcm aku ni, akan berdengkur time tido. Sebab? Sebab saluran pernafasan melalui hidung tersekat/tersumbat/tertutup yg menyebabkan terjadinya dengkuran. Aku ada baca satu artikel, lama da pon, dlm tu ada dinyatakan org yg berdengkur time tido, risiko utk meninggal semasa tido tinggi, sbb nafas leh tersekat.


So nasehat n pesan aku kepada korang2 yg ada penyakit sama mcm aku ni, cari la cara @ ubat utk sembuhkan penyakit ni. Kalau berkesan, rekemen la kat aku. Aku dengar salah satu cara yg pling elok ialah mkn hati unta yg dibakar, pastu letak dlm kapsul.


Tu aje, tata!

3 comments:

tiEra said...

i pown ada asma since secondary skool..slalu gne inhaler jek.habuk,jeruk,durian..mcm2 xleh.tp kdg2 blasah je..hehe..selain hati unta ada yg ckp mkn ank belut mentah2.tp bg i bahaya coz belut idop kt sungai.kowt2lah dia mkn lintah,beranak plak lintah dlm perut

Firdaus Khairuddin said...

haha, btol2, xsggup nk mkn, eewww =,=

xpe la, at least inhaler da dpt kurangkan sket2, kn ;)

tiEra said...

btol3....insyaALLAH:)

Big Fuchsia Pointer