Kalau Suke Boleh Like ;)

Shout Here ! *wink*


ShoutMix chat widget

February 26, 2011

Our Memory Photo Contest


Haiz, ni la first time aku masuk contest. Entah mcam mana le rasa, excited ada, excited nk menang ah! Berdebar ada, sume ada, hehe.


Well, aku pilih gambar ni sebab this pic shows that three of us is good friends, no matter how we are. :)

Semoga aku menang!
N aku nak tag 4 org member,


Bye! (:


Follower Ke - 100

Pada jam 1.23 pagi ni, blog aku telah difollow seramai 100 org. HAHA. Da capai first trget bagi follower, kepada follower yg " bertuah " ni, kamu akn mndpat adiah dari BETA. HAHAHA :D

Apesal follower ke - 100 xde pic? Aiseh, ptong adiah, HAHA :p


Tahniah kepada pemenang, nama dia ialah Ezmil Idreen Abdullah, ni link blog dia >>http://fateisnotsomethingtobeblame.blogspot.com/<< 
sila tambahkan follower dia jugak yer? :D 

Akan datang kepada follower ke - 200 lak! Bye!

February 25, 2011

Khurafat - Perjanjian Syaitan (2011)

Haa! Korang mesti tertunggu2 cite ni, " Bila la cite khurafat ni leh download, naahh! Da leh Download ! HAHAHA! :D

Download Part 1
Download Part 2
Download Part 3

Password :  www.heavenofdesires.com

*link broken fixed

Credit to diorg sbb release PPV-Rip version utk ni. HEHE :D

Tags :
Khurafat
Perjanjian Syaitan
Khurafat Mediafire
Khurafat
Khurafat Mediafire Link

Feeding Frenzy (:

Hey korang, nak share satu game yg best, download la kat sini (:
Game ni best, korang main sebagai ikan :D

Feeding Frenzy Deluxe Menu (:
>> Download Feeding Frenzy  <<


kepada korang yg download ni, sila download KGB archiver skali 

>> Download KGB Archiver <<

Cite Asma

Haloo dude n babes, berhabuk gile belog aku ini, lama xupdate kn? aigoo, layout aku pon da berubah sama skali, mcm xchantek da je :(


EH, korang ada ASMA atau LELAH tak ? Aku ada, actually aku ada penyakit ni sejak kecik lagi, sampai sekarang tak sembuh2 (T.T) macam2 da cara aku try, berubat cara moden n tradisional, mcm sume xberkesan pon. AIGOO AIGOO. Last time penyakit aku ni boleh dikira oke, tak de la serang waktu malam pastu sesak nafas mcm nak mati, tapi sekarang boleh dikatakan almost everyday aku kena amik Inhaler, ubat yg leh redakan sakit aku. Kandungan ubat ni leh wat mulut jadi pecah2, ulser la. Mmg sakit, pedih, sbb kadang kala ada ulser bawah lidah, korang leh bayangkan betapa seksanya aku masa nak kumur amik wuduk, pastu time makan,. Pergghh. Pedih, tapi sabar aje la sbb tu aje cara yg leh wat aku bernafas dengan selesa. Satu lagi, org yg ada sakit mcm aku ni, akan berdengkur time tido. Sebab? Sebab saluran pernafasan melalui hidung tersekat/tersumbat/tertutup yg menyebabkan terjadinya dengkuran. Aku ada baca satu artikel, lama da pon, dlm tu ada dinyatakan org yg berdengkur time tido, risiko utk meninggal semasa tido tinggi, sbb nafas leh tersekat.


So nasehat n pesan aku kepada korang2 yg ada penyakit sama mcm aku ni, cari la cara @ ubat utk sembuhkan penyakit ni. Kalau berkesan, rekemen la kat aku. Aku dengar salah satu cara yg pling elok ialah mkn hati unta yg dibakar, pastu letak dlm kapsul.


Tu aje, tata!

February 19, 2011

Wargh !!

Kejelesan amat sgt bila aku tgok blog ni http://pantheraleoness.blogspot.com/  !! Arggh !! Aku pon nak jugak blog cam tu -,-

Bagi aku blog tu kemas, cantek, lenggok bhasa yg digunakan best, buat org tertarik nk baca ! Yg pling aku jeles blog tu kemas amat sgt !! Huwarghh !! Aku nk renovate balik laa blog aku camni =.=

Tu aje, buh-bye peeps. :( 

Lol

aku xde apa sgt nk post kali ni, cuma nk tunjuk kat korang video lawak santai yg pasti buat korang pecah perut, usus, hati, limpa dan seumpamanya!! HAHA! nah, korang tgok kat sini goo.gl/VcTuM

Selamat bergelak tawa sume ;)


Buh- bye.

February 16, 2011

Sweet 19 Momo !

Entri kali ni aku tujukan KHAS kepada Che Ku Noorbaizura Binti Che Ku Adnan ( btol tak eja ni ? ), kawan aku, shabat baik aku tak kira time snang or susah, sahabat gemok bersama2 :p :p hehe.

Happy Birthday to you, Happy Birthday to you, Happy Birthday to Zura, Happy Birthday to you ! 

N sdikit ucapan dari yg berhormat tuan Perdana Menteri blog ini :
  •  Semoga tahun ini membawa rahmat n lebih keredhaan daripada ALLAH S.W.T
  •  Semoga dipanjangkan umur
  •  Semoga apa yg dihajatkan akan dimakbulkn, jgn lupe doa :)
  •  Semoga persahabatan kita kekal selamanya :D

Sanah Helwah ya Zura ;)

 

Anjing Gila Babeng !

Walaowei ! Helo korang ! Annyong haseyo ! Korang apa khabar ? Oke tak ? Klau tak oke, masuk bilik, baring atas katil n pejam mata. TIDO ! wahaha. tido mmg best, perggh. Sape tak suke tido angkat kaki ! Tipu la ada org tak suke tido. Aku pon suke tido gak. Hehe :p

Ni anak dia aje, Puppy.


Eh, korang kenal tak anjing ? atau nama lainnya Dog =.= 
Mesti korang ada pengalaman kena kejar dgn anjing kn ?
Aku pon penah, masa tu aku baru je balik dari mengaji kat satu perumahan ni. Aku gi tmpat mngaji aku dgn beskal aje. N then aku pon nk cepat sbb da agak lwat, kalau smpai lewat umah kmpem kena marah nnti dgn mak aku. So aku pun guna la jalan alternatif yg mana kawasan tu kawasan perumahan orang2 cina. Lpas je beli aiskrim 30 sen ( ckp da lmbat :p ) , aku pon teruskan journey aku yg xseberapa adventure sgt tu. Lpas lalu je dpn satu rumah besar warna puteh, aku dgr bunyi anjing menyalak, bapak seram, bukan sekor, 4 ekor ! Mak ai ! Tolong ! Aku pon menggelabah, aku terjun dari beskal aku sbb sume anjing tu kejar aku. Pastu aku lari masuk dlm pagar umah org, umah sape entah. HAHA. Tibe2 ada org dtg tepuk bahu aku, terkejut gila aku, rupanya tuan rumah n dia tanye la asal muka aku mcm baru nmpak hantu. Aku ckp la kat dia, nmpak hantu apanya, baru kena kejar dgn anjing umah dpan sana. Lpas je line clear, anjing2 tu da blah, aku amik beskal, ucap time kasih kat tuan umah sbb bagi aku berlindung, siap dpt minum air Sirap lagi ! HAHA. :p N mmg aku xpenah lalu da jalan tu sejak hari tu. Pengajaran beb !

Sambung cite, ada skali aku pegi KL utk interview JPA. So aku pon stay kat umah pak cik sedara kawan aku nih. Petang tu kiteorg kluar jalan2 kat bndar kecik, kecik kot. Masa jalan2, ada la sekor anjing ni, masa tu aku bertiga dgn kawan aku, so kawan aku yg nama dia Ahmad ni pn mcm gerakkan tgan dia, buat aksi mcm nak sentuh tanah. HAA! anjing tu punye la takut ! haha, pdan muka. Nak kejar org lagi. SO kalau korang terserempak anjing, jgn segan2, jgn takut2, korang buat2 mcm nak sentuh tanah. Kompem anjing tu lari. Klau xjadi, korang amik pasir sket, then lempar kat anjing tu. InsyaAllah berkesan ! Hehe :p

Tu je contengan kali ni ! Babai peeps ! *wink*

February 14, 2011

Valentine's Day

Woot. woot. hi peeps ! *wink*wink*wink*wink*wink*
( apesal byk kali kenyit mata daa =.= ) 

Korang sume mesti suke Valentine's Day kn ? kn kn kn ?  sbb ada bunga, romantik sakan abes, makhluk ciptaan Allah yg berchromosome XY ni la especially, akan beli red rose, red rose kn tnda cinta yg mendalam, btol ke ? entah. aku pon xtau. Yg berchromosome XX pulak xsbar nk tggu ucapan dari girlpren / boipren masing2.

Suke la tu smbut Valentine ? SUKE TAK ? SUKE ? haha. jgn marah. korang xsepatutnya sambut tau ? sbbnya, menyambut Valentine's Day hukumnya HARAM. haa, mula la menggelabah tu ? xpe, bagi korang2 yg xtau apa sebenarnya Valentine's Day ni n tersilap pegi raikannya ari ni, so korang dikira xbdosa lagi la. TAPI kalau korang da tau tpi saje2 gatal tgn kaki hidong mulot nk gi raikan jugak, tu atas korang la.

Asal usul Valentine ni daripada sorg laki yg nama dia Saint Valentine. Haa, nama pun Saint, dia ni paderi Kristian n dihukum bunuh oleh King Claudia sbb kena fitnah oleh sorg laki Kristian gak. Jadi, hari dia dibunuh tu dikenali Valentine Day sempena nama dia ( bukan best pon =.= )
Nak ckp kat sini, perasaan cinta n syg xsemestinya dilafaz pada 14 hb February aje, hari2 lain pon boleh. Tapi menymbut Valentine Day haram sbb kita mcm mengagungkan seorg paderi Kristian tau ?
Awas tu sume.

Tu je coret moret kali ni. Babai !
*info : XY = Laki , XX = Pompuan

February 13, 2011

Dapatkan Video Lucah, Hangat, Aksi Hebat Di sini





















HAHA! gelak besar. tu reaksi aku bila aku wat tajuk camni, kompem dapat byk kritikan pasni mcm,   ' eh, blog si daos tu dah jadi blog lucah ke? '. HAHA! korang ni..xmain la bnda2 camtu..ala, tajuk je camni, aku nk ckp pasal lagu yg tgah hits skrg. :D

Korang suke tak dgr lagu Mat Saleh? Bukan nama dia Mat Saleh, lagu English =.= lampi la korang ni, hehe :p N mesti ada antara korang yg suke dgar lagu genre K-Pop kan ? Aku pon K-Pop fan gak, terutama Band BIGBANG ! Mantop beb ! 

Sape xknal Bruno Mars agkat kaki ! Meh aku bagi sposen, korang gi wikipedia n check psal jejaka bersuara lunak yg bernama Bruno Mars ni. Klik sini utk info mamat ni ! Antara lagu hits si jejaka ni yg pling aku suke, Just The Way You Are, Grenade, Waving Flag feat K'naan :)))
Nah, kalau korang nak memuat turun nada dering ini, sila tekan 1 selepas bunyi beep.  **BEEP** dah tekan belom ? aigoo =.= haha.
Ni aku bgi link download lagu Bruno Mars :)))
  1. Bruno Mars - Grenade 
  2. Bruno Mars - Just The Way You Are 
  3. K'naan feat Bruno Mars - Wavin' Flag
Tu je kot. Kalau korang nak request link utk download lagu, jgn segan silu bgtau aku oke ? :D

Bagi BAND Bigbang lak, lagu yg pling aku suke , Tell Me Goodbye, Hands Up, Koe Wo Kikasete ( Listen To My Voice ) n Haru Haru.

Nah, download n dgr la puas2 :)))
  1. BIGBANG - Tell Me Goodbye
  2. BIGBANG - Hands Up
  3. BIGBANG - Koe Wo Kikasete
  4. BIGBANG - Haru Haru
Hehe. tu je kot. Kepada sape2 yg da terkena lpas baca tajuk post aku kali ni,  sori r brader, kat sini xde video panas, goreng pisang panas ada :p
Babai! :D

Hmm...

Tajuk pon da entah pape. Entri kali ni aku mcm xde ape nk tules sgt, cuma aku nk ajar korang cara nk ucap maaf dlm Korea. Bese kite ckp "i'm sorry...", "sori......", "maaf..., "saya mintak maaf...." pastu korang mesti letak emoticon mcam " :'( " atau " T-T ".
Dalam Korea, maaf disebut sebagai Mianhae  ( 미안해 ) , saya tidak berniat untuk melakukannya pulak disebut Mottae. Mesti korang tertanye2 nape entri kali ni aku tules psal "maaf" n "saya tidak berniat untuk melakukannya" kn?
Actually, aku nk mintak maaf dkat sweetheart aku ni :'(
Mianhaeyo, mottae ! T-T da byk sgt buat silap kat dia smpai kdang2 aku rasa dia mcm sgt fedup dah dgn aku, aku ni agak teruk la :'(
slalu wat dia sdih, slalu wat dia sakit hati, slalu wat dia masam muka, slalu gduh, sume sbb aku.
Tapi aku nk sgt ckp kat dia yg aku ni sgt ___________ ehem2...korang isi la sniri tempat ksong tu, i'm sure you all know what i'm trying to say. Yeah! tu dia jawapannya! :p
Aku tules entri ni dlm keadaan sedih :(
Sgt sedih :(
Sbb aku ni jeles yg keterlaluan ! :'(
Aku xtau camne nak wat da, bukan aku xpenah than, xpenah cuba buang rasa jeles tu, tapi tu mmg perasaan semulajadi T-T
Xpe la, tengs sbb sudi dgr aku merapu2. Korang jgn jadi mcm aku, jeles je memanjang. Aku dlm proses utk ubah diri aku ni, mmg sgt kena ubah. Utk si dia yg tercinta, pape pun aku sggup buat. Lautan api sekalipun aku sggup renangi, cewaaah ! Ayat khas utk kamu yg tercinta tau ! <3
Itu saja rapuan ikan kerapu kali ni ! Babai :(

February 12, 2011

Cite Seram Seksyen 2, Depan Wetworld nukilan Edi Shokubutsu

CITE NI AKU AMEK DARI EDI SHOKUBUTSU, BUKAN CITE AKU OKE :)

9 tahun lepas aku dpt smbung bljar kt uitm shah alam. So,perkara pertama yg kna fikir ialah aku nk duk mn sbb ak xdpt hostel. Oleh sbb kerajinan & keperihatinan yg ada kt aku n kwn2,maka dpt le aku ngn kwn2 aku umah sewa.....dekat2 area seksyen 2. Berhampiran ngan wet world [kalo korang tau la].

Uma tu bunglow 2 tingkat ngan 4 bilik. 3 bilik kt atas n 1 bilik kt bwh. Kitorg semua berlapan,kiranya 2 org utk 1 blk la. Aku ringkaskan je la,kitorg msuk umah tu ngan perasaan berbelah bahagi. best, suke, pelik, rimas, takut semua ada.

Pertama,tuan umah hanya amik rm50 je sbg deposit n sewa prtama hanya byr bile msuk bln kedua kami duduk uma tu. Kiranya bln prtama ni free la....[?]
Kedua,tuan umah x bg kitorg bwk brg bnyk2 sbb nnt pnat nk angkat blk katanya...
Ketiga,pokok ara tepi umah tu bsr sgt smpai dahan dia bleh msuk kt tingkap blk atas.

Mlm pertama duk uma tu kitorg xtido sbb sibuk punggah n kemas brg+lyan dvd korea . Citer seramnya start ms hari kedua. xpayah nk tunggu mlm,siang2 pon kitorg dah kna kacau. Azmi "dagu" org first kena.

Ms tu br kol 10.30pg [anggaran aku la], si Azmi ni bgun nk memerut. So dia g la toilet bwh tu tp dlm toilet ada org [sbb pintu tutup]. Toilet atas plak rosak, tuan umah kta nnt dia btulkan. Tunggu punye tunggu, xkuar-kuar org dlm tandas ni. Jd Azmi ni memekik la soh cpt sket kuar sbb dia xtahan. Akibat jeritan c azmi ni, abis satu umah bgun gi tengok peehal. Yg peliknya, kitorg berlapan smua ada, abih tu sape yg kt dlm tandas ni? Pintu toilet lak berkunci siap ada bunyi org flush jamban lg.... Dlm reramai ni,Lan sorg je yg berani sket [mgkin psl dia ni keturunan bugis kot], dia g rentap pintu toilet tu smpai trbukak. Xde org tp dr kesan yg ad,pintu tu mmg dikunci dr dlm. Last2 si azmi xjdk berak...mngkin psl takut kot.

Mlm tu kitorg kna lg teruk.

Ms aku nyenyak tdo mlm tu tetiba jek ad org tarik dua2 belah kaki auk sampai jatuh dr katil. Kepala aku terhentak dulu kt lantai!! Ape lg,hangin la aku sbb ingat bdk2 nk wt pedajal kt ak tp bl aku bangun xde org plak. Yg ad cume c Lan yg ngah membuta kt katil atas. Ak x rs Lan yg buat sbb confirm dia tdo mati. Bl ak kuar bilik, ak dgr bdk2 ngah ketawe. Rupenya diorg ngah layan dvd kt hall bwh. Ak pon msuk blk balik sbb still bingung lg tp br ak terperasan ms ak ngah jengah kebawah td ak perasan Lan ada!! Bukan ke td ak nmpk dia ngah membute dlm bilik? Ahh suda...
Dgn perasaan berani2 takut ak tgok atas katil Lan ada bonjol bwh selimut,kiranya mcm ad org la. Ak tarik kain selimut tu n guess what? ad batu nisan yg da retak2 dn otomatiknya blk ak diselubungi bau hapak+hanyir yg sgt2 kuat.

Ms ni korg jgn tnya ak la ape aku buat sbb kalo menda ni jdk kt korg pon xkan korg nk stay lg dlm blk tu btol x? Ak rs kaki ak da x jejak tanah da sbb lari laju sgt. Aku lari kuar dr bilik tu & g ke hall sbb nk gtau member2 ak la kononnya tp yg mcm haram jadahnya member ak sorg pon da xde kt hall. Nk tau diorg kt ner? semua da duduk kt luar umah!! Rupanya diorg awal2 lg da kna kacau. Yg lakhanat nye, xde sorg pon kejutkan ak....taik betol diorg ni.

Lepas diorg tenangkan aku, kitorg decide nk buat ape skang sbb skang ni da pkul 3 pg. Nk mtk tlg tok imam,umah tok imam pon kitorg xtau. Nk mtk tlg jiran, kiri kanan umah kitorg cina. Last2 salleh ajk lepak restoran hakim jek smpai pg. Bunyinya mcm senang tp memasing semua xpakai baju pastu pakai boxer ngan kain pelikat jek. Mau x mau trpaksalah jgk kitorg msuk uma tu balik sbb nk amik suar, wallet n kunci motor.
Oleh sbb bilik c Bob ngan Naim je yg kt bwh, maka kitorg decide le nk pinjam baju n suar dia. Masing2 tkut nk naik tingkat atas. Wallet pn ak tinggal. Masing2 pakat gn duit naim lu. Nasib baik kunci motor kitorg sangkut kt dinding [tmp penyangkut]. Ms nk kuar dr rumah tu, Wak plak perasan ad bdk pompuan kt pintu dapur ngah senyum sambil babai tgn kt dia. Yg ak plak bole trperasan bdk tu jgk sbb ak tgk muka wak da kejung+pucat lesi. Sekali bdk tu senyum rs mcm nk trkincit dlm suar la... Kepala lutut ak menggigil sampai kt restoran hakim!!!!


Lepas smp kt restoran hakim tu,memasing sibuk buka cerita trmasuk ngan ak skali la. Memula Wak cerita la,mlm tu lebih kurang kol 12 lebih,dia sibuk download lagu tetiba ad bunyi mcm org baling batu kt tingkap bilik dia. Bl dia jengah,dia nmpk ad sorang pompuan duk kt atas pokok kayu ara sblh umah tu,pakai bju putih + kekuningan+ koyak2+ rambut panjang. Yg sadisnya,pompuan huduh tu boleh senyum kt dia plak. Wak ni ape lg tutup tingkap bilik dia n terus nk kuar g bilik ak la kononnya. Malangnye, lg sekor plak hantu duk kt dpn pintu bilik dia tp kali ni antu budak. So dia amik keputusan terjun dr tingkap bilik dia ke bawah. Akibatnya, kaki dia terkehel. Nasib baik jek xpatah.

Azmi "dagu" plak cter la yg dia nmpk ad bdk pompuan babai tgn kt dia[yg ni, ak pon kna gak ok]. Ak confirm yg bdk ni bkn manusia sbb ak tgk kaki dia xde!! Sam plak cter dia nmpk hantu tu kt siling umah! Bile buka mate jek, antu tu bebetol "eye to eye" ngan dia. Kiranya memasing semua kena kacau la ni. Dan ak org yg last cerita.

Ak ckp la yg aku kna tarik dua2 kaki ms tido smp kepala ak terhentak kt lantai. Pastu ak ckp le yg ak nmpk diorg ngah layan dvd kt hall tp c Azmi tetiba nyampuk "bile ms plak kitorg tgk dvd ni?". Rerupanya xde sorg pon yg tgk dvd pg tu!! Dah tu, sape yg ak nmpk? haru betol.....kaki aku yg dr td menggigil makin brtambah kuat menggigil.

Ngah sibuk2 berborak,aku terbau sesuatu yg kurang enak. member2 ak yg lain pon bau gak. Rupanya si Azmi ni td da terkencing dlm suar sbb takut sgt. Nasib baik mlm tu xramai sgt org kt Restoran Hakim tu. Malu betol. Ak plak bleh ternampak si Sam pakai selipar sebelah lain. Dr sibuk2 cter seram terus jdk cter klakar plak.

Tengah sibuk2 ketawe, br kitorg perasan yg si Salleh ngan Naim xde ngan kitorg. Yg ad cume kami berenam. Ak, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan. Dlm ramai2 tu cuma Bob sorg jek yg bwk hp, so kitorg try call Naim tp xde org angkat. try call Salleh plak, sama gak xde org angkat. Pastu Lan amik hp Bob tu, dia bc apa ntah agaknye pastu dia soh Bob call naim lg skali. Bob call n bukak loud speaker. Korang tau ape jd? ad suare pompuan ngilai. Gila2 punye ngilai la sampai meremang bulu roma aku. Kami berenam terus terdiam. Last2 kitorg sepakat akan tunggu smpai pg esok br blk umah tu semula n cari Naim ngan Salleh. Lepas dgr suare pompuan ngilai kt hp tu, xde sorang pon antara kitorg brckp....smp subuh!!

Pukul 7.30pg br kitorg blah dr Hakim. Hati aku masih lg kuat berdebar-debar.Yg lelain ak xtau la. Smp kt dpn umah, ak tgk pintu umah ngan gate da trbukak seluas-luas nye. Ni kalo pencurik masuk ni, memang dia kaye sbb laptop,wallet ngan hp kitorg semua tinggal camtu aje. Bulu tengkuk aku masih lg meremang.Xde sape berani msk umah tu dulu...Aku ingat, ada la 20-30 minit kitorg duk tercanggak kt dpn umah sbb xde sape berani masuk. Ntah camne agaknye hp Bob berbunyi. Hati aku da x sedap. Jgn la kate antu tu call kitorg soh msuk umah. Lan yg angkat. Sebenarnya dlm reramai geng ak ni, Lan la yg paling berani tp kekadang dia jd penakut jgk la. Pihak hospital call, katanya Naim ad kt wad emergency hospital klang. Eksiden katanya. Pihak hospital kata, ada miss call dr no.hp Bob ni, tu yg dia call no.hp Bob ni...ooo00 br ak phm. Yg peliknya Naim eksiden?

Memasing da serba salah jadinya. Bingung pon iye jgk. Xtau samada nk melawat Naim kt hospital klang or cari Salleh yg hilang. Akhirnya kitorg call tuan rmh utk tgk ape yg patut. Ak ngan Sam plak g hospital klang tgk keadaan naim cmne. Kalo mmg tenat sgt, ak inform yg lelain soh dtg la. Yg lain ak soh cari salleh kt keliling umah, takut2 dia kna sorok. Kami masing2 tawakal aje. Ms otw g hspital klang ni, ak xtau la c sam pecut smpai berape tp hati ak masih lg kuat ckp yg hal ni x abis lg.

Smp hospital,aku terus cr Naim. Sebak betol hati ak tgk Naim serius parah. Kaki dia teruk. Doktor kata kena lenyek ngn keta or something else la. Kes dia ni langgar lari. Naluri ak kuat ckp yg umor Naim ni x panjang sbb darah bnyk gile kuar. Sam plak xsanggup tengok, air mata dia da berjurai-jurai cam air terjun. Doktor pon ckp yg dia ni da nyawa2 ikan,xdpt nk tlg bnyk. Ak duduk kt tepi Naim, dia bole brckp lg tp sangkut2. Dia mntk maap sbb buatkan kitorg jdk susah. Berulang-ulang kali dia mntk maap tp ak msh lg xdpt tangkap ape yg dia ckp ni. Akhirnya dia meninggal gak...Ak gagahkan hati ak tepon kengkawan lain gtau psl Naim da meninggal. Ak tgk Sam da trduduk kt tepi balkoni ngan mata merah sbb nangis bnyk sgt. X lama pastu parrents Naim dtg. Ak x sanggup nk tunggu lg n ajak sam balik shah alam.

Smpai kt umah, aku tgk ramai gler org ngah cari salleh tp xjumpe. Abis satu umah dia geledah. Lastly,ad org tua kt situ mntk tlg ngan sorang ustaz. Ak tak ingt pe name ustaz tu tp lepas asar br kitorg jumpe salleh duduk kt atas busut blkg umah. Yg herannya, da 5,6 kali org cari tp xde plak jumpe dia kt situ. x kisah la janji jumpe balik salleh ni. Kitorg pnye la suke jumpe c salleh ni blk. Memasing amik keputusan pindah dr umah tu haritu jgk. Kebetulan plak kt sek7 [pintu blkang uitm] ad satu umah utk disewa, kitorg pindah situ la. Brg2 naim kitorg angkut skali. Terus terang ak ckp, mmg ak hangin gile tgk muke tuan umah sbb xgtau yg umah ni "keras".ptut la dia soh byr rm50 jek dl pastu xbg bwk brg bnyk2. Chisss......

Aku demam 3 hari.

Jenazah naim selamat dikebumikan kt Raub,Pahang.

Seminggu lepas tu,keadaan da ok sket cume salleh jek yg sakit2 bdn. Akhirnya mulut aku trgerak nk tny salleh pe yg brlaku sbnrnye sbb sblm naim meninggal tu dia ada ckp kt aku soh tnya salleh satu rahsia. Rupenya ms hari 1st day kitorg msuk umah tu, Naim ngn salleh da wt hal. Dia g cangkulnya busut kt blkg umah tu. C naim plak boleh kuis2 ngan kaki dia. Mgkin psl tu la kaki dia eksiden kot [dlm hati aku la]. Pastu salleh cter la,kn ada mlm yg kitorg satu uma kna kacau tu dia ngn naim pon kna gak. Tp antu tu siap kejar diorg lg smp kt jln. Diorg punya la cuak smp lari ke tengah jln. Ntah mn dtgnya keta tetiba da hentam diorg. naim trcmpak kt tgh jln, yg dia plak kt tepi. Dtg keta lain terus lenyek kaki naim. Pastu,salleh kata dia terus xsedar pape smpailah kitorg jmpe dia atas busut tu. Yg peliknya,cmne dia boleh duk kt atas busut sedangkan dia kata dia da lari kt tgh jln bsr? Nape naim sorg yg kna teruk sgt tp salleh x?

Akhirnya aku dpt jawapan sbnr. X lama lpas salleh cter ngn aku, dia jatuh sakit. Xtau la sakit pe tp 3 bln pastu dia meninggal. Famili dia sndiri bingung sbb doktor pon xtau sakit c salleh. Tp ak yakin, kes ni ada kaitan ngn busut yg diorg gi gali tu. Ak ngan geng2 ak yg lain smpat ziarah arwah salleh. Paling xbole tahan Bob sbb dia roomate ngan Naim. Mmg ak tau dia sedih sgt......Yg xbole ak lupe, kitorg semua nangis masa angkat jenazah salleh. Rs sedih sgt ms tu..

Aku, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan, semua skali slmt abiskan pgajian kt uitm ni. Buat naim ngn salleh, kitorg tetap akn ingat ko smp bebila...al-fatihah ..

p/s: kepada semua penduduk seksyen 2, awas.

Seram x korang ? Aku baca pon da leh bayang betapa seramnya kejadian yg diorg alami =.=
Kalau korang nak share, link kan balik ke blog aku n tuan asal punye cite oke :D

BABAI !

 
 

RM 1 Percuma

Korang !! Nak tak Singgit percuma? banyak tu woo, kalau korang xde singgit, xckup RM 999999 korang nk jadi sejuta tau ! camni cara dia. Korang klik dkat link sini Singgit FREE ! Rugi tak click tau :)  Jadi, lpas korang klik dkat situ, korang kena register, alaa, skejap ke pon, xsmpai 2 mnit, korang msak meggi pon 2 minit kan ! HEHE. lpas tu korang share la jugak link ni mcm yg aku buat. Ajak la kengkawan join Churp - Churp ni. Bunyi pon da comel kn ? Klik jgn tak klik tau ?



babai ! xD
Kepada Bloggers Yang Aku Follow

Korang ni mcm hantu pn ada, cepat gila follow balik aku, cemane korang buat eh? ada notification mcm FB ka? tadi aku ada follow sorg ni nama dia GamUHU, then xsmpai 2-3 minit dia da follow aku balek =.= aigooooo, haha, btw, tengs la korang sbb sudi follow blog yg xseberapa enak ini :(

Aku masih lagi baru dalam dunia blogging ini, mana ada salah silap sila tegur ye? kite sama2 improve antara satu sama len! Kumawo! :D

 

Blogwalking

Boleh dikatakan, aku da wat satu pencapaian dalam hidup aku semalam. Aku blogwalking dlm 50 blog dlm satu hari! haha, bese satu hari ada la dua tiga je blog yg aku singgah, tolong klik Nuffnang Ads, n follow diorg. Rata-rata bloggers yg aku jumpe ni chromosome diorg jenis XX, i mean girls @ pompuan @ pape je la yg korang nk pggil. Mostly blog diorg ni comel, warna warni, cursor pun tukar jugak! N post2 diorg pun best n menarik utk dibaca. Xde la bosan mcm blog aku ni, mgkin sbb chromosome aku XY kot. Entah. HAHA.

Ada jugak aku jumpe blog yg simple, plain, but attractive! N entri2 post diorg tu yg dasyat, yg buat aku jadi rasa nk bca + copy. HAHA. xdela, xmain la copy post org, xori la brader. Kalau nk copy make sure korang link balik blog @ web yg korang amik tu. Ni salah satu etika dalam berblogging. 
Pada pendapat aku la, nak buat satu blog yg hebat xsemestinya : 
  •  ada header yg gempak
  • background mengancam jiwa sampai korang pn sakit jiwa
  • letak GLITTERS byk2, alaaa, yg kelip2 tu, sakit mata tgok =.=
  • memadatkan ruang sbb korang rasa ' ala, byk lagi ksong ni, sumbat je la '
 Untuk ada blog yg mengancam, cantek menarik tertarik kau mmg da BOMB :
  • buat la tajuk entri yg catchy
  • guna layout yg simple, sbb readers xsuke sgt blog yg crowded
  • tulesan tu bia jelas, snang nk bca n warna tu oke
  • guna kreativiti korang dlm menguruskn blog
Oke, tu ajelah yg aku nk tules kali ni. Kalau korang ada pendapat, ancaman, kecaman, jangan segan silu nk komen oke? Ni pendapat aku aje. Kalau korang suke blog korang GLITTERS aku xkesah pon. Asalkan korang hepi, oke? Babai! :D




February 11, 2011

Husna Bahrudin @ Una - Next Top Singer ;)


Nak jugak aku buat review psal minah ni. Nama dia Husna Bahrudin, xpenah jumpe empat mata tapi dia ni senior Syahrel Syafiq ( BFF Aku). Masa mula2 tau Cik Una ni ada sweet voice adalah bila Syarel ditag n sebok mengomen video tersebut. Aku pon add la cik akak ni, n she's really have a sweet voice you know!

video

Ni video diorg yg latest, Una collab dengan kwan dia kat Mesir ( Kot? ) entah. aku pon xpasti. apa2 pon, layaaaan~~~ :D






February 10, 2011

Cerita Masa Budak-Budak


Dulu-dulu, sume org duduk dekat rumah kayu je. Rumah kampung la mksudnya, besenya rumah kampung ni ada tiang yg tinggi, sbb snang kalau banjir air xle masuk umah. Jadi bwah rumah tu dah jadi tempat main, stor, tempat letak reban ayam, tempat simpan beskal, dan sebagainya.

Sebelum arwah moyang aku meninggal, masa tu waktu maghrib, dalam pkul 7 la lebih kurang, aku pon dengar bunyi ' Ktook!! Ktook!! Ktook!! '. Aku pon yang masih lagi suci dlm debu mcm kanak2 ribena, tanye la kat moyang aku. Aku pggil dia Cik je. ' Cik, gapo hok dok ketuk luar tuh? male2 gini duk ngetok lagi, ore nok tido blako doh ' ( terjemahan : Cik, benda apa yang tgh mngetuk kat luar tu? Malam2 camni pn ketuk2 lagi, org nk tido dah. ) Mak aku yg kebetulan ada kat situ, ketawa kuat2. Aku pun heran la. Apsal lak mak aku ni? Semacam je..


Rupa-rupanya, bunyi ' Ktook! ' tu bunyi AYAM! Aku mati2 ingat ada org tgah ketuk something kat luar rumah.. HAHA xD


Siot tol kau =.=










Blog Header

Hi korang, kalau sape2 yg nak order blog header untuk blog korang, leh la tggal nama, email dgn design yg korang nak. kalau boleh, sediakan terus image yg korang nak guna untuk jadi header tu. Stiap header aku cas Rm10 je. Tengs! :D






February 08, 2011

I'm So Sorry Dear T-T


Dear my beloved ones, i'm so sorry for hurting you so much, i'm so sorry for being such a burden for you, i'm so sorry for keep hurting and keep hurting you, T-T i'm try to be the best, i'm TRIED! but you know that i'm not such a good person, i'm bad in everything, everything T-T there's nothing that i'm good of, maybe i'm just a good-for-nothing person to you, just one more time, i wanna say that i'm sorry my dear !! T-T
Big Fuchsia Pointer