Kalau Suke Boleh Like ;)

Shout Here ! *wink*


ShoutMix chat widget

February 14, 2011

Valentine's Day

Woot. woot. hi peeps ! *wink*wink*wink*wink*wink*
( apesal byk kali kenyit mata daa =.= ) 

Korang sume mesti suke Valentine's Day kn ? kn kn kn ?  sbb ada bunga, romantik sakan abes, makhluk ciptaan Allah yg berchromosome XY ni la especially, akan beli red rose, red rose kn tnda cinta yg mendalam, btol ke ? entah. aku pon xtau. Yg berchromosome XX pulak xsbar nk tggu ucapan dari girlpren / boipren masing2.

Suke la tu smbut Valentine ? SUKE TAK ? SUKE ? haha. jgn marah. korang xsepatutnya sambut tau ? sbbnya, menyambut Valentine's Day hukumnya HARAM. haa, mula la menggelabah tu ? xpe, bagi korang2 yg xtau apa sebenarnya Valentine's Day ni n tersilap pegi raikannya ari ni, so korang dikira xbdosa lagi la. TAPI kalau korang da tau tpi saje2 gatal tgn kaki hidong mulot nk gi raikan jugak, tu atas korang la.

Asal usul Valentine ni daripada sorg laki yg nama dia Saint Valentine. Haa, nama pun Saint, dia ni paderi Kristian n dihukum bunuh oleh King Claudia sbb kena fitnah oleh sorg laki Kristian gak. Jadi, hari dia dibunuh tu dikenali Valentine Day sempena nama dia ( bukan best pon =.= )
Nak ckp kat sini, perasaan cinta n syg xsemestinya dilafaz pada 14 hb February aje, hari2 lain pon boleh. Tapi menymbut Valentine Day haram sbb kita mcm mengagungkan seorg paderi Kristian tau ?
Awas tu sume.

Tu je coret moret kali ni. Babai !
*info : XY = Laki , XX = Pompuan

4 comments:

.:AiN iKeUchi:. said...

betul2..hukumnya haram..dari smbut valentine..baik sambut maulidur rasul..esok..jum selawat ramai2..hehe

g pun x suker la red ros..suker purple ros..hehee :D

Firdaus Khairuddin said...

yup, selamat menyambut maulidur rasul :)

sama-sama kite berselawat ke atas junjungan NABI MUHAMMAD S.A.W. :D

| cik azeya | said...

haha.
dekat info salah taip.

xx=perempuan.

hee :D

sy sokong.
tiap hari sayang.

bukan 14feb je.
:))

Firdaus Khairuddin said...

cik azeya, thanks ! silap pulak, xperasan =.= hehe

Big Fuchsia Pointer